Dagelijkse Kost

Presentator Kitty Mertz van `Dagelijkse kost`, zelf een hobbykok, speelde al lang met de gedachte een kookprogramma te maken. Helaas was dat op radio onmogelijk. Regelmatig vertelden mensen haar dat ze niet van koken hielden, niet konden koken of dat het teveel tijd in beslag nam. Toen Schagen FM zich steeds meer op televisie ging toeleggen kwam bij haar het idee op om in een kookprogramma voor televisie, chefkoks van restaurants in de regio Schagen een gerecht te laten maken dat makkelijk thuis te maken is, niet veel tijd in beslag neemt, heerlijk smaakt en er ook nog eens mooi uitziet. Zij benaderde cameraman Patrick van der Stoop die het meteen zag zitten. Kitty ging toen bij 10 chefkoks die zij graag in het kookprogramma wilde hebben op bezoek. Ook zij waren allemaal enthousiast. Daarna kwam ook regisseur Cynthia Dekker er bij. Toen bij vooropnames, in een van de keukens van de restaurants, bleek dat daar filmen niet tot de opties behoorde, bezocht zij Ronald van Slageren van Van Slageren Keukens & Interieur op het industrieterrein van Schagen. Die was ook meteen enthousiast en nadat daar een pilot was opgenomen met het gewenste resultaat, zijn daar 10 afleveringen opgenomen waarvan wij één aflevering hebben uitgekozen die wij hierbij graag insturen. Het is chefkok Danny van Zweeden van Restaurant 't Anker in Kolhorn. Het doel is tweeledig; mensen laten zien dat je makkelijk thuis iets kan maken waarmee je voor de dag kan komen en mensen de koks van de restaurants waar ze misschien regelmatig eten, eens van een andere kant te laten zien.